Hammasimplantit Lahti

Implantit eli keinojuuret

Hammasimplantti on leukaluuhun istutettu titaanista valmistettu keinojuuri, joka liittyy sitä ympäröivään luukudokseen saumattomasti ilman hylkimisreaktiota. Hammasimplanteilla voidaan korvata hammas tai useampia hampaita. Myös hampaattoman leuan kokoproteesi on mahdollista korvata implanttisillalla, tai vaihtoehtoisesti proteesi voidaan kiinnittää napakasti implanttijuuriin sopivilla neppareilla.

Ennen toimenpidettä huomioitavat asiat

Ennen implanttihoidon aloittamista tarvitaan selvitys potilaan yleisterveydentilasta ja terveystottumuksista. Lisäksi ennen hoidon aloittamista tehdään myös kattava suun ja hampaiden tutkimus röntgenkuvineen, näin varmistamme että kaikki hoitoon vaikuttavan seikat on huomioitu.

Hammasimplanttien asettaminen

Hammasimplantin tai -implanttien asettaminen leukaluuhun suoritetaan yleensä kirurgisena toimenpiteenä paikallispuudutuksessa. Implantin paikalleen asettaminen on kivuton toimenpide, joka ei aiheuta mainittavia vaivoja enää toimenpiteen jälkeen. Pelkopotilaille voimme sopimuksen mukaan tehdä toimenpiteen myös sedaation avulla.

Implanttien kotihoito

Implanttien asettamisen jälkeen niiden hoito kotona tulee tehdä yhtä huolellisesti kuin omienkin hampaiden hoito. Implantit puhdistetaan kaksi kertaa päivässä harjaamalla hampaat ja puhdistamalla hampaiden ja implanttien välit hammaslangan, hammastikun tai hammasväliharjan avulla. Kun kyseessä on irrotettava implanttiproteesi, tulee se puhdistaa päivittäin harjaamalla. Hoitava hammaslääkäri tai suuhygienisti kertoo aina tarkemmin implanteille sopivista kotona käytettävistä hoitovälineistä.

Jälkitarkastus ja jälkihoito

Jälkihoidossa tarkastetaan implanttien, sekä niitä ympäröivien kudosten tilanne. Jälkitarkastus on hyvä tehdä aluksi noin 6-12 kuukauden välein. Tarkempi ajankohta jälkihoidolle katsotaan aina hoitavan hammaslääkärin kanssa tapauskohtaisesti tilanteen mukaan.

Maksuton arviokäynti

Meillä Hammaslääkäripalvelu Hymysuussa saat maksuttoman implanttitarkastuksen, jonka yhteydessä hammaslääkäri laatii hoitosuunnitelman ja antaa siitä kustannusarvion. Tarkastuskäynti on ilmainen, eikä edellytä hoitosuhdetta tai sido mihinkään.

Soita ja varaa aika 03-7525065

Voit tutustua tarkemmin implanttioperaatioon katsomalla toimenpiteestä kuvatun videon tästä.